Mobile Device Management – SOTI

Hvad er en EMM-løsning egentlig?

Fra MDM over MAM, MIM og MCM til EMM til BYOD og COSU. Hvad er det? Absurd poesi, et kryds-og-tværs-spørgsmål, forskellige genrer inden for Electronic Body Music eller romerske tal? Nej, det er den hurtige teknologiske udvikling, som giver virksomheder mulighed for at have kontrol over deres mobile enheder. Vi kan også tilføje UEM.

Ikke sjældent kan man følge en teknologis voksende kompleksitet ved at notere antallet af forkortelser af tekniske termer – jo flere forkortelser, desto mere kompleks er teknikken. Og udviklingen af teknikken følger en branches, et samfunds eller et markeds voksende kompleksitet. Præcis det har vi set og ser ske i forhold til kravene og behovene for virksomheder om at være mobile.

For både blue og white collar stiger behovet for at kunne arbejde overalt med mobil opkobling. Virksomhedernes mobile flåder bliver større og større. Og dermed også behovet og kravene til at beskytte information og kunne fjernbetjene mobile enheder. Det kan handle om alt fra at opdatere apps til kontorarbejdere og funktionærer, som arbejder hjemmefra, til at følge leverancer af gods eller hurtigt kunne pushe meddelelser ud om fx trafikulykker eller kødannelser til chauffører.

Man kan ikke lukke kontoret ned

Noget, som øger kompleksiteten endnu mere, og som vi nogle gange ikke tænker over, er, at mobile enheder bruges eller er opkoblede 24 timer i døgnet. Man kan ikke lukke kontoret ned, lukke døren og gå hjem. De, der er ansvarlige for at håndtere en virksomheds mobile flåde, skal have fuld kontrol døgnet rundt for at sikre og vedligeholde. Dertil kommer, at mange bruger deres egne mobile på jobbet (BYOD, Bring Your Own Device) eller har virksomhedsmobilen (COSU, Corporate-Owned Single-Use) koblet til den private.
Fredrich Pekár, Deputy Consulting & Project Delivery Manager på Optidev, har lang erfaring med at hjælpe kunder i logistik-, transport- og sikkerhedsbranchen med både MDM- og EMM-løsninger. Hvad er forskellen?
– Det enkle svar er, at Enterprise Mobility Management eller EMM er virksomhedsadministration af hardware, software og indhold. EMM er næste generation inden for Mobile Device Management eller MDM. Med EEM kan en virksomhed fjernstyre, beskytte og opdatere mobile enheder på fjernbasis. De kan også hurtigt få adgang til forretningskritiske apps og får kontrol over, hvor mobile enheder befinder sig, hvilken status de har, og hvordan informationerne i dem håndteres.
Fredrich Pekár forklarer, at en EMM-løsning indeholder en række komponenter, blandt andet Mobile Device Management (MDM), Mobile Application Management (MAM) og Mobile Content Management (MCM). MDM styrer funktioner i de mobile enheder, MAM håndterer indstillinger i apps, og MCM kan kontrollere, hvem der kan vise visse websites og filer, og om de kan redigere, dele, hente eller udføre handlinger.

Har jeg brug for en EMM-løsning?

Anledningen til, at stadig flere virksomheder bruger EMM, er, at det giver dem overblik og mulighed for at håndtere alle mobile enheder centralt, hvilket lukker sikkerhedshuller, hvor informationer kan lække. En EMM-løsning effektiviserer også både virksomheden og den enkelte medarbejderes arbejde ved, at man hurtigt kan få informationer og opdateringer af software.
– Det bliver også stadig vigtigere for virksomheder at kunne begrænse mobile enheders anvendelse til specifikke funktioner for enkelte medarbejdere eller direkte låse og spore en stjålet eller mistet mobil. EMM giver også adgang til en række informationer i realtid. En transportvirksomhed kan fx følge den enkelte chauffør, mener Fredrich Pekár.

Virksomhederne følger ikke med udviklingen

Og hvordan var det lige med UEM, Unified Endpoint Management? Kort sagt er det en grænseflade, som omfatter alt, som har en internetopkobling i en virksomhed – mobile enheder, servere, ure etc. Med UEM kan alt håndteres fra en enkelt konsol.
– Den teknologiske udvikling for at tage og have kontrol over alt, som er opkoblet, går hurtigt. Desværre er der mange virksomheder, som ikke følger med udviklingen. De bliver stadig mere mobile, men de har ikke løsningerne til at sikre systemerne. En del tænker, at de måske ikke er store nok til en EMM-løsning. Men du behøver ikke at have mange medarbejdere i marken, eller som arbejder hjemmefra, for at en løsning vil effektivisere og sikre din virksomhed, afslutter Fredrich Pekár fra Optidev.

En lille ordliste

 

System:

    • MDM: Mobile Device Management
    • MAM: Mobile Application Management
    • MIM: Mobile Information Management
    • MCM: Mobile Content Management
    • EMM: Enterprise Mobility Management
    • UEM: Unified Enterprise Management

 

Enheder:

    • COSU: Corporate-Owned Single-Use
    • CYOD: Choose Your Own Device
    • BYOD: Bring Your Own Device

    This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.


    Robusta mobilitetslösningar för framtiden